LG G3 Genel Sorunlar ve Çözüm Yolları

LG‘nin yeni amiral gemisi G3 modeli büyük beğeni toplayan modellerden biridir. Her telefonda olduğu gibi zaman zaman bazı kullanıcılar bu modelde de çeşitli sorunlar bildirmişlerdir. Birçoğunun çözümü uzakta değil. Başlıcalarına göz atalım.

Telefon bazen kendi kendine kapanıyor

Problem: Bazı G3 kullanıcıları telefonlarının zaman zaman kendi kendine kapandığı şikayetinde bulunmaktadırlar. Bu durumda tekrar açma tuşu ile telefonun açıldığı görülmektedir. Bazı kullanıcılar ise ancak pilin çıkartılıp takılarak telefonun tekrar çalıştığını bildirmişlerdir.

  • Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek çözüm olabiliyor. Öncesinde telefonunuzdaki önemli gördüğünüz herşeyin yedeğini alın. Sonrasında Sistem Ayarları > Genel > Yedekle & sıfırla > Fabrika verilerine sıfırla > Telefonu sıfırla menüsüne girerek telefonu ilk günkü haline döndürebilirsiniz.
  • Fabrika ayarları da sorunu çözmezse pilde veya başka bir komponentte üretim sorunu gerekçesiyle aldığınız yere veya servise başvurun.

Çok yavaş şarj oluyor

Problem: Bazı G3 kullanıcıları telefonlarının çok yavaş şarj olduğunu bildirmektedirler. Bazen tam şarj olması 8 saate kadar sürmektedir. Bu normal değildir.

  • Eğer telefonunuzla gelen orijinal sarj aleti ve kablosunu kullanmıyorsanız bu durum oluşur. Telefonunuzu orijinal şarj donanımı ile şarj edin. Orijinal şarj aletine ucuz satılan micro USB kablo takmanız durumunda da bu sorun oluşabilir.
  • Eğer orijinal şarj aleti ve kablo kullandığınız halde yavaş şarj oluyorsa şarj aleti veya kablo sorunlu olabilir. Günümüzde bir çok telefon üreticisi benzer şarj aleti ve kablosu kullanmaktadırlar. Başka bir şarj aleti ve/veya kablosu ile şarj etmeyi deneyin. Sorun giderse yeni bir orijinal şarj aleti veya kablo satın alın.
  • Telefonunuzun yazılımını kontrol edin. Temmuz 2014 itibariyle Türkiye’de 4.4.2 sürüm yüklenmiş olmalıdır. Daha eski bir sürüm ise yazılım güncellemeyi yapmalısınız.

Telefonumun pili çabuk bitiyor

Problem: LG G3 3000 MAh lik güçlü bir pile sahiptir. Tam şarj olduktan sonra telefonun pilinin hızlı bitmesinin çeşitli nedenleri olabilir. Bu durum pilin kendisinin sorunlu olacağı gibi, pili hızlı bitiren bazı uygulamaların varlığı da olabilir.

  • Öncelikle pilin fiziksel olarak durumunu kontrol edelim.  Bunun için arama ekranında 3845#*855# tuşlayın. Bu sizi gizli bir menüye götürecektir. Bu açılan menüden Battery Test > Battery Information seçin. Pil sağlığı “iyi” yazıyorsa fiziksel bir sorun yok demektir. Değilse servise uğrayıp pili değiştirtmeniz lazım.
  • Sistem Ayarları > Genel > Pil menüsünden “Güç tasarrufu” modunu açın.
  • Bluetooth, GPS, 3G servislerinin devamlı açık olması pilin hızlı bitmesine katkıda bulunur. İhtiyacınız olmadığı zamanlar bu servisleri kapatın.
  • Sistem Ayarları > Genel > Pil menüsüne girip ekranda üstteki pil simgesine dokunun. Pil Kullanım Bilgileri bölümüne bakın ve en fazla pil tüketen uygulamalara göz atın. Çok pil tüketen kullanmadığınız uygulama varsa silin. Muhtemelen en üstte “Ekran” göreceksiniz. Elbette büyük ekran her zaman daha fazla pil tüketecektir ama ekran ışığını otomatik yaparak veya daha düşük seviyeye çekerek pil tüketimini azaltabilirsiniz.
  • Telefonunuzun yazılımını kontrol edin. Temmuz 2014 itibariyle Türkiye’de 4.4.2 sürüm yüklenmiş olmalıdır. Daha eski bir sürüm ise yazılım güncellemeyi yapmalısınız.
  • Halen hızlı bittiğinden şikayetçi iseniz yedek bir pil satın alabilirsiniz.

Ekran geçişleri çok yavaşladı

Problem: LG G3 çok güçlü donanımsal özelliklere sahip bir cihaz olmasına rağmen belli bir süre sonra ekran geçişleri veya programlar arası geçişler yavaşlıyor olabilir.

  • Telefonunuzda çok fazla Widget kurulu ise sık kullanmadıklarınızı kaldırmayı deneyin. Özellikle hava durumu ve widgeti fazla kaynak kullandığından bundan başlayabilirsiniz.
  • LG G2’nin kendi launcher‘i yerine alternatif launcher kullanaiblirsiniz. Nova Launcher alternatif olarak kullanılabilir.
  • Telefonunuzun yazılımını kontrol edin. Temmuz 2014 itibariyle Türkiye’de 4.4.2 sürüm yüklenmiş olmalıdır. Daha eski bir sürüm ise yazılım güncellemeyi yapmalısınız.

Cebinizde veya çantada ekran kendi kendine açılıyor

Problem: Bazı G3 kullanıcıları ekranı kapatıp cebine veya çantaya koyduklarında telefonun ekranının tekrar kendi kendine açıldığı konusunda şikayetleri olmaktadır.

  • Bu durum genelde “Knock on” ekran kilidi ayarlandığında oluşmaktadır. Öncelikle kilit motifinizi değiştirmeyi deneyin, olmazsa kilit metodunu değiştirin.
  • Telefonun arama ekranında 3845#*855# tuşlayarak gizli menüye giriniz. Sonrasında Knock On Off  seçeneğini seçiniz.