Samsung Galaxy S3 Mini (i8190) Nasıl Root Yapılır?

galaxy-s3-mini-rooted

Öncelikle bir Android cihazı root etmenin ne olduğu, faydaları ve sakıncalarının ne olduğunu anlamak açısından ilgili makalemize buraya tıklayarak göz atınız.

Aşağıda belirtilen Root işlemlerinin doğru yapılmaması cihazınız için ciddi riskler doğurabilir. Bu anlamda bu blog kapsamında anlatılanların cihazınız özelindeki uygulamalarından doğabilecek sıkıntıların sorumluluğunun size ait olduğunu göz önünde bulundurduktan sonra aşağıdaki adımları uygulayınız. Oluşabilecek sorunlardan dolayı Androiddunya.com sitesi ve ilgili makale yazarları tüzel ve/veya özel olarak bu bağlamda sorumlu tutulamaz.

Bu işlem Türkiye’de satılan Galaxy S3 Mini – GT-I8190 modeli içindir (Yurtdışından getirilmiş I8190T, I8190N gibi modellere uyumlu değildir). Farklı bir modele bu işlemi yaparsanız telefonunuz kullanılamaz hale gelebilir. Telefon modelinizin GT-I8190 modeli olduğunu Ayarlar > Diğer > Cihaz Hakkında > (Model numarası) menüsünden teyit ediniz.

Samsung Galaxy S3 Mini modeli root yapmak için şu adımları takip ediniz. Bu root yöntemi hazır root edilmiş orijinal 4.1.2 ROM dosyası (XXAMG1 sürüm) içermektedir. Yaklaşık 571MB bir ROM dosyası indirilerek yapılır.

Adım 1:

Samsung telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağladığınızda Windows’un telefonunuzu sorunsuz gördüğünden emin olunuz. Eğer Windows sürücü yüklemek için uyarı veriyorsa kabloyu çıkartıp buraya tıklayıp gerekli Samsung sürücüleri bilgisayarınıza indirip çalıştırın. Veya orijinal Samsung Kies yazılımını yükleyin.

Telefonunuzun en az %60 oranında şarjı olduğuna emin olunuz.

Adım 2:

Aşağıdaki zip dosyaları bilgisayarınıza indirin ve aynı kılasöre açın

İndir “Odin v3”

Odin3_v3.13.1.zip – 147577 defa indirildi – 3,36 MB

Buraya veya buraya tıklayarak gerekli olacak firmware yazılımı indirin (530MB)  (I8190XXAMG1_I8190OXXAMG1_HOME_rooted_by_avicohh)

Adım 3:

Telefonunuzda Ayarlar -> Geliştirici seçenekleri bölümünden USB hata ayıklamayı seçili işaretleyin.

galaxy-s3-root-ayarlar

Adım 4:

Bu ekranı görünce Üst Ses düğmesine basın. Aşağıdaki gibi Android logolu yazılım yükleme ekranı gelecektir. Alt ses düğmesi ise telefonu yeniden başlatır. Ona basmayın.

samsung-galaxy-s3-download-mode-i

Adım 5:

Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayara bağlayın. İlk defa bu işlemi yapıyorsanız bazı bağlantı sürücüleri yüklenmesi için bekleyiniz. Windows uyarı vermezse veya Donanımınız başarı ile kuruldu türünden mesaj aldığınızda Adım-6‘ya geçiniz.

Makale veya konuyu beğendiyseniz ve işinize yaradıysa, bana bir kahve ısmarlamak için aşağıdaki BTC, ETH veya ETC hesaplarımıza biraz bozuk para atabilirsiniz 🙂

BTC: 1BQa1dQVzGySnNTLVvn3AZrPkQSJXDbZxi
ETH: 0x5a2d7ec259ec49c1e962c1c456e4b41f574c86ba
ETC: 0x16e58a9477aedc56a742c503b90dd40d2ae5cfaf

Alternatif olarak, bu blog sitesini çalışır halde tutmak için ihtiyaçlarınızı satın almak için aşağıdaki affiliate linkler üzerinden giriş yapabilirsiniz. Bize bir kaç kuruş komisyon göndereceklerdir. Sizin cebinizden ek bir şey çıkmaz.



Patreon Destek!

Adım 6:

ZIP dosyayı açtığınız kılasöre gidiniz ve ODIN3 uygulamasını çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Odin3-10

Bu ekranda sol üstte ID:COM bölümünde 0:[COM:XX] göreceksiniz. XX bilgisayarınızın COM bağlantı numarasına bağlı değişen bir rakamdır.

Daha sonra AP butona basıp aynı kılasör içindeki .tar.md5 dosyasını seçin. Bir süre bekleyecektir dosyanın kontrolünü yapmak için.

Options bölümünden Re-Partition işaretli olmadığına emin olun. Seçili ayarlar aynen yukarıdaki gibi olacaktır.

Son olarak “Start” butonuna basın ve PASS! yazısını görünceye kadar root işleminin bitmesini bekleyin. İşlem bittiğinde telefonunuz otomatik olarak kapatılıp açılacaktır. Artık telefonunuz root edilmiş olacaktır.

Açıldığında SuperSU uygulamasının yüklü olup olmadığını kontrol edin. Bazı nedenlerden dolayı SuperSU uygulaması yüklü değilse Play Store’dan indirip yükleyin. SuperSU uygulamasını çalıştırın. Bir güncelleme yapmak için sizden onay isteyecektir.

Root-Samsung-Galaxy-S3

Telefonunuz açıldığında SuperSU uygulamasını göreceksiniz. Root durumunu test etmek için ücretsiz yükleyebileceğiz Root Checker uygulaması ile teyit edebilirsiniz.

Root Checker
Root Checker
Developer: joeykrim
Price: Free
Bundan sonraki ilk işiniz eminiz ki telefonunuzda hazır gelen ve kullanmadığınız sistem uygulamalarını kaldırmak olacaktır. Bunu yapmak için buradaki makalemize göz atabilirsiniz.