Samsung Galaxy S (i9000) Kolay Yöntemle Nasıl Root Yapılır?

Öncelikle bir Android cihazı root etmenin ne olduğu, faydaları ve sakıncalarının ne olduğunu anlamak açısından ilgili makalemize buraya tıklayarak göz atınız.

Aşağıda belirtilen Root işlemlerinin doğru yapılmaması cihazınız için ciddi riskler doğurabilir. Bu anlamda bu blog kapsamında anlatılanların cihazınız özelindeki uygulamalarından doğabilecek sıkıntıların sorumluluğunun size ait olduğunu göz önünde bulundurduktan sonra aşağıdaki adımları uygulayınız. Oluşabilecek sorunlardan dolayı Androiddunya.com sitesi ve ilgili makale yazarları tüzel ve/veya özel olarak bu bağlamda sorumlu tutulamaz.

Bu işlem Samsung Galaxy S (I9000) modeli içindir. Farklı bir modele bu işlemi yaparsanız cihazınız kullanılamaz hale gelebilir.

Galaxy S modelini root yapmak için şu adımları takip ediniz.

Bu root işlemi Android 4.4.x Kitkat yüklü sistemde çalışmayabilir. 

Adım 1:

Telefonunuzun en az %40 oranında şarjı olduğuna emin olunuz.

Adım 2:

Buraya tıklayarak gerekli olacak Kingo Root uygulamasını indirin ve bilgisayarınıza yükleyin.

Adım 3:

Telefonunuzda Ayarlar -> Geliştirici seçenekleri bölümünden USB hata ayıklama seçeneğini seçili işaretleyin.

Eğer zaten işaretli ve telefonunuz uygulama tarafından tanınmamışsa USB hata ayıklama seçeneğini kapatıp, tekrar aktif yapın.

Adım 4:

Kingo Android ROOT uygulamasını çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir ekran göreceksiniz.

kingo0

Sonrasında Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayınız. Eğer telefon sürücülerini daha önce bilgisayara kurmadıysanız yazılım otomatik indirip kuracaktır, aşağıdaki ekranı göreceksiniz.

driver-install

Eğer cihazınızın ekranında aşağıdaki gibi bir uyarı alırsanız seçeneği işaretleyin ve OK/Tamam ile onaylayınız.

rsa

Driver yükleme işlemi bittiğinde telefonunuz tanınacak ve aşağıdaki ekranı göreceksiniz.

Makale veya konuyu beğendiyseniz ve işinize yaradıysa, bana bir kahve ısmarlamak için aşağıdaki BTC, ETH veya ETC hesaplarımıza biraz bozuk para atabilirsiniz 🙂

BTC: 1BQa1dQVzGySnNTLVvn3AZrPkQSJXDbZxi
ETH: 0x5a2d7ec259ec49c1e962c1c456e4b41f574c86ba
ETC: 0x16e58a9477aedc56a742c503b90dd40d2ae5cfaf

Alternatif olarak, bu blog sitesini çalışır halde tutmak için ihtiyaçlarınızı satın almak için aşağıdaki affiliate linkler üzerinden giriş yapabilirsiniz. Bize bir kaç kuruş komisyon göndereceklerdir. Sizin cebinizden ek bir şey çıkmaz.



Patreon Destek!

Adım 5:

Artık tüm herşey hazır ve Root işlemine başlamak için kırmızı ROOT düğmesine tıklıyoruz. İşlem başlayacak ve aşağıdaki ekranda işlemi takip edebiliriz.

İşlem bittiğinde aşağıdaki ekranı göreceksiniz ve telefonunuz otomatik başlatılacaktır. USB kabloyu çıkartıp root keyfine bakabilirsiniz. Finish ile işlemi bitirin.

T40-rootend

Telefonunuz açıldığında SuperSU uygulamasının yüklü olup olmadığını teyit ediniz.

Bu uygulama aynı zatenda UnRoot yani root işlemini kaldırma işine de yaramaktadır. Root edilmiş bir telefonu bağladığımızda aşağıdaki ekran gelecektir ve Remove Root ile telefonu eski haline döndürebilirsiniz.

T40-rootfinal

Bundan sonraki ilk işiniz eminiz ki telefonunuzda hazır gelen ve kullanmadığınız sistem uygulamalarını kaldırmak olacaktır. Bunu yapmak için buradaki makalemize göz atabilirsiniz.