Öncelikle bir Android cihazı root etmenin ne olduğu, faydaları ve sakıncalarının ne olduğunu anlamak açısından ilgili makalemize buraya tıklayarak göz atınız.
Samsung Galaxy Trend Plus GT-S7580 modelini root yapmak için şu adımları takip ediniz.
Bu root işlemi Android 4.2.2 Kitkat yüklü sistemde denenmiştir. Başka sürüm sistemlerde çalışmayabilir.
Adım 1:
Samsung telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağladığınızda Windows’un telefonunuzu sorunsuz gördüğünden emin olunuz. Eğer Windows sürücü yüklemek için uyarı veriyorsa kabloyu çıkartıp buraya tıklayıp gerekli Samsung sürücüleri bilgisayarınıza indirip çalıştırın. Veya orijinal Samsung Kies yazılımını yükleyin.
Telefonunuzun en az %50 oranında şarjı olduğuna emin olunuz.
Adım 2:
Aşağıdaki 3 zip dosyayı aynı kılasöre indirip hepsini açın.
İndir “Odin v3” Odin3_v3.13.1.zip – 149044 defa indirildi – 3,36 MB İndir “SuperSU” UPDATE-SuperSU-v2.82.zip – 40618 defa indirildi – 6,56 MB CWM Recovery İndirAdım 3:
Telefonunuzda Ayarlar > Geliştirici seçenekleri bölümünden USB hata ayıklamayı seçili işaretleyin.
Adım 4:
Telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Eğer Samsung telefon tanınmasında bir sorun olduğuna dair bir uyarı alırsanız buraya tıklayarak sürücüleri yükleyin ve tekrar buradan devam edin. Telefonunuza bilgisayardan ulaştığınızda indirmiş olduğunuz UPDATE-SuperSU-v2.xx.zip dosyasını telefonun belleğine kopyalayın.
Adım 5: CWM Recovery Yüklenmesi
Telefonunuzu kapatınız ve bilgisayar bağlantısını kesin. Telefon kapalı iken Alt ses düğmesi + Home tuşu + Güç düğmesine aynı anda bir kaç saniye aşağıdaki resimde görünen Samsung yazılım yükleme ekran uyarısı gelinceye kadar basın. Gelmedi ise tuşlardan birine eksik basmış olabilirsiniz. İşlemi baştan yapın.
Bu ekranda üst ses düğmesine basarak devam ediyoruz. Telefonu tekrar USB kablo ile bilgisayara bağlayınız.
Adım 6:
İndirdiğiniz ve içeriğini açtığınız yerde Odin3 uygulamasını çalıştırın. Aşağıdaki ekran açılacaktır.
Tablet ile bilgisayar bağlantısı doğru yapıldığında sol üst tarafta 0:[COM3] şeklinde bağlantı portu gösterilecektir. Log bölümünde ise en sonda Added!! görmelisiniz. Bunları göremiyorsanız USB bağlantısını çıkartıp tekrar takın. Halen olmuyorsa tablet sürücüleri tam yüklenmemiş olabilir. Bu durumda Adım1 den driver yükleme işlemini yapınız.
Options bölümündeki ayarlarda Auto Reboot seçeneğinin işaretini kaldırın. Sadece F. Reset Time seçili kalsın. Sakın Re-Partition işaretlemeyin.
AP butona tıklayıp indirdiğimiz recovery.tar.md5 dosyasını seçin. Dosya ODIN‘e yüklendiğinde aşağıdaki gibi Checking MD5 finished Successfully.. yazısını görmelisiniz.
Start butona tıklayın ve CWM Recovery dosyasının yüklenmesini bekleyin. Aşağıdaki şekilde sol üstte yeşil PASS! yazısını görünce işlem tamamdır. İşlem 10-15 saniye sürecektir.
Adım 7: Root yapılması
Şimdi USB kabloyu çıkartın.
Ses kısma ve Güç (açma kapama) düğmelerine beraber yaklaşık 7 saniye basılı tutun. Telefon kapanıp siyah ekran gördüğünüzde hemen Ses açma+Home+Güç düğmelerine beraber basın. Samsung logosunu ekranda gördüğünüz an Güç düğmesini bırakın ama Ses açma+Home tuşlarına basmaya devam edin. Mavi ekran ve arkasından CWM Recovery ekranı açılacaktır.
CWM ekranında install.zip seçeneği seçelim (güç düğmesi seçim yapar). Açılan alt menüden ses açma kapama tuşları ile choose zip from internal sdcard seçin (eğer .zip dosyayı harici sd belleğe koymuşsanız en üstteki seçenek) .
UPDATE-SuperSU-v2.xx.zip dosyasını koyduğunuz yeri bulup üzerine gelip seçin. Açılan menüden Yes seçeneği ile yüklemeyi yapın.
++++ Go Bck ++++ seçeneği ile ana ekrana dönüp reboot system now seçeneği ile telefonu tekrar başlatın.