Uygulama Geliştirme

Android Cihazın CPU (İşlemci) Özelliklerini Getiren Programlama Kodu

Bilindiği üzere Android cihazlar iPhone‘lardan farklı olarak muhtelif farklı işlemcilerle (CPU) çalışmaktadırlar. En önemli konu ise işlemci mimarisi olsa da genellikle armv5, armv5te, armv6, armv6 / VFP, armv7, armv7 / VFP, armv7 / neon tipi ARM işlemciler kullanılmaktadır. Bazı cihazlarda Intel işlemci kullanılır. Eğer bir Android programcısıysanız genelde işlemcinin ne olduğu sizin için önemli olmayacaktır, ancak işlemci gücüne bağımlı bir iş yapan uygulama yazıyorsanız, örneğin video …

Makaleyi Oku »

MIT App Inventor İle Herkes Android Uygulama Geliştirebilecek

App Inventor, Google tarafından ortaya çıkarılan ve sonrasında MIT (Massachusetts Institute of Technology) tarafından geliştirilen özgür bir web uygulamasıdır. MIT‘nin diğer projeleri Scratch ve StarLogo TNG gibi grafiksel bir arayüz kullanan uygulama, Android işletim sistemi üzerinde çalışan mobil uygulamaların yapımında satırlarca kod yazdırmak yerine görsel objeleri sürükle bırak özelliğini kullanıyor. Google‘ın projeyi geliştirirken, önemli programlama araştırmaları ve kendi bünyesinde bulunan …

Makaleyi Oku »

Google Play Store Yayınlanacak APK Dosya Boyutunu 100MB Yapıyor

Bilindiği gibi Google Play Store uygulama mağazasında yayınlanacak apk dosya boyutunu maksimum 50MB olarak sınırlamıştı. Geçtiğimiz günlerde açıklanana bir güncelleme ile Google artık maksimum apk dosya boyutunun 100MB olarak artırıldığını bildirdi. Google her ne kadar apk uygulama yükleme dosyasını 50MB olarak sınırlamış olsada uzatılmış en fazla 2 dosya eklentileri (örn: .obb) ile toplam 2GB‘a kadar alan kaplayan yüklemeye izin veriyordu. …

Makaleyi Oku »

Android Geliştiriciler İçin Görsel ve Uygulama Kaynakları

Günümüzde Android uygulamalarını kullanıcılar değerlendirirken fonksiyonelliği yanında görselliği ve kullanışlılığı (user firiendly) üzerinde de durmaktadırlar. Özellikle Android 4 Ice Cream Sandwich ve 4.1/4.2 Jelly Bean sürümlerinde bu görsellik daha iyi sergilenebilir hal almıştır. Bu nedenle çok fonksiyonel bir uygulama yazıp markete koysak bile kullanıcılar eğer görselliği zayıfsa kötü puan verebilmektedirler. Örnek vermek gerekirse, Hotmail uygulaması kullanıcılar tarafından 5 üzerinden 4.2 …

Makaleyi Oku »