Samsung Galaxy Tab-2 GT-P5110 Tablet Root Yapma Rehberi

GT-P5110

Öncelikle bir Android cihazı root etmenin ne olduğu, faydaları ve sakıncalarının ne olduğunu anlamak açısından ilgili makalemize buraya tıklayarak göz atınız.

Aşağıda belirtilen Root işlemlerinin doğru yapılmaması cihazınız için ciddi riskler doğurabilir. Bu anlamda bu blog kapsamında anlatılanların cihazınız özelindeki uygulamalarından doğabilecek sıkıntıların sorumluluğunun size ait olduğunu göz önünde bulundurduktan sonra aşağıdaki adımları uygulayınız. Oluşabilecek sorunlardan dolayı Androiddunya.com sitesi ve ilgili makale yazarları tüzel ve/veya özel olarak bu bağlamda sorumlu tutulamaz.
Bu işlem Galaxy Tab-2 – GT-P5110 10.1″ tablet modeli içindir. Farklı bir modele bu işlemi yaparsanız telefonunuz kullanılamaz hale gelebilir. Tablet modelinizin GT-P5110 modeli olduğunu Ayarlar > Diğer > Cihaz Hakkında > (Model numarası) menüsünden teyit ediniz.

Samsung Galaxy Tab-2 GT-P5110 root yapmak için şu adımları takip ediniz.

Adım 1:

Samsung cihazınızı USB kablosu ile bilgisayara bağladığınızda Windows’un cihazınızı sorunsuz gördüğünden emin olunuz. Eğer Windows sürücü yüklemek için uyarı veriyorsa kabloyu çıkartıp buraya tıklayıp gerekli Samsung sürücüleri bilgisayarınıza indirip çalıştırın. Veya orijinal Samsung Kies yazılımını yükleyin.

Cihazınızın en az %50 oranında şarjı olduğuna emin olunuz.

Adım 2:

Buraya tıklayarak gerekli AutoRoot dosyasını ve Odin uygulaması içeren zip dosyayı indirin ve bir kılasöre açın. Aşağıdaki gibi ZIP dosya içeriği göreceksiniz.

P5110-root-zip

Adım 3:

Chazınızda Geliştirici seçenekleri bölümünden USB hata ayıklamayı seçili işaretleyin. (Not: Geliştirici seçenekleri menüsüne ulaşamıyorsanız buraya bakın)

Adım 4:

Tabletinizi kapatınız. Kapalı iken Alt ses düğmesi + Güç düğmesine aynı anda 3-5 saniye kadar aşağıdaki resimde görünen Samsung yazılım yükleme ekran uyarısı gelinceye kadar basın. Gelmedi ise tuşlardan birine eksik basmış olabilirsiniz. İşlemi baştan yapın.

warning_recovery

Bu ekranı görünce Üst Ses düğmesine basın. Aşağıdaki gibi Android logolu yazılım yükleme ekranı gelecektir. Alt ses düğmesi ise telefonu yeniden başlatır. Ona basmayın.

Adım 5:

Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayara bağlayın. İlk defa bu işlemi yapıyorsanız bazı bağlantı sürücüleri yüklenmesi için bekleyiniz. Windows uyarı vermezse veya Donanımınız başarı ile kuruldu türünden mesaj aldığınızda Adım-6‘e geçiniz.

Adım 6:

ZIP dosyayı açtığınız kılasöre gidiniz ve ODIN3 uygulamasını çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Odin3-10

Bu ekranda sol üstte ID:COM bölümünde 0:[COM:XX] göreceksiniz. XX bilgisayarınızın COM bağlantı numarasına bağlı değişen bir rakamdır.

Daha sonra AP butona basıp aynı kılasör içindeki sonu CF-Auto-Root-espresso10wifi-espresso10wifixx-gtp5110.tar.md5 dosyasını seçin. Seçeneklerden Re-Partition işaretli olmadığına emin olun. Ayarlar yukarıdaki gibi olmalıdır.

Son olarak “Start” butonuna basın ve root işleminin bitmesini bekleyin. İşlem birkaç saniye sürecektir. İşlem bittiğinde tabletiniz otomatik olarak kapatılıp açılacaktır.

Açıldığında SuperSU uygulamasının yüklü olup olmadığını kontrol edin. Bazı nedenlerden dolayı SuperSU uygulaması yüklü değilse Play Store’dan indirip yükleyin. SuperSU uygulamasını çalıştırın. Bir güncelleme yapmak için sizden onay isteyebilir.

SuperSU-App

SuperSU uygulamasını çalıştırın. Sağdaki gibi bir uyarı ekranı geldiğinde KNOX güvenlik özellikleri kapatmak için OK ile devam edin. Aksi takdirde KNOX bazı root kabiliyetlerini sınırlayacaktır.

Root durumunu test etmek için ücretsiz yükleyebileceğiz Root Check uygulaması ile teyit edebilirsiniz. Uygulama hakkında detay bilgi için tıklayınız.

Root Check
Root Check
Developer: Maple Media
Price: Free