Xiaomi Redmi 4X Nasıl Root Yapılır?

Öncelikle bir Android cihazı root etmenin ne olduğu, faydaları ve sakıncalarının ne olduğunu anlamak açısından ilgili makalemize buraya tıklayarak göz atınız.

Aşağıda belirtilen Root işlemlerinin doğru yapılmaması cihazınız için ciddi riskler doğurabilir. Bu anlamda bu blog kapsamında anlatılanların cihazınız özelindeki uygulamalarından doğabilecek sıkıntıların sorumluluğunun size ait olduğunu göz önünde bulundurduktan sonra aşağıdaki adımları uygulayınız. Oluşabilecek sorunlardan dolayı Androiddunya.com sitesi ve ilgili makale yazarları tüzel ve/veya özel olarak bu bağlamda sorumlu tutulamaz.
Bu işlem Xiaomi Redmi 4X telefon modeli ve Android güncel sürüm 7.1.X veya daha üstü içindir. Farklı bir modele bu işlemi yaparsanız tabletiniz kullanılamaz hale gelebilir. Telefon modelinizin Redmi 4X modeli olduğunu Ayarlar > Telefon Hakkında > (Model numarası) menüsünden teyit ediniz.

Samsung Galaxy Tab-E SM-T560 root yapmak için şu adımları takip ediniz.

Adım 1:

Cihazınızın en az %60 oranında şarjı olduğuna emin olunuz.

Öncelikle RedMi cihazınızın Bootloader kilidinin açılması gereklidir. Bunun için bu makaledeki yönergeleri uygulayıp, sonra buraya geri dönün.

Adım 2:

Aşağıdaki butona tıklayıp gerekli Root ve TWRP Recovery dosyalarını içeren zip paketi bilgisayarınıza indirin ve açın. Klasördeki UPDATE-SuperSU-v2.82.zip dosyasını telefonunuzu USB kablo ile bilgisayara bağlayıp dosya olarak telefona kopyalayın.

İndir “Root Files”

Mi-4X-Root.zip – 2434 defa indirildi – 31,95 MB

Adım 3:

Telefonunuzu güç düşmesinden tamamen kapatın. Sonrasında ses kısma düğmesine basılı tutarken açma düğmesine de basın ve titreşim duyuncaya kadar tuşları bırakmayın. Cihazınız FASTBOOT modunda açılacaktır. Normal açıldıysa tekrar kapatıp deneyin.

Adım 4:

USB kablo takılıyken root paketini açtığınız klasöre gidin (MI-4X-Root) ve flash_twrp.bat dosyasını yönetici yetkileri ile çalıştırın.

DOS paneli açılacak ve TWRP imaj dosyası telefonunuza yazılacaktır. Sonrasında otomatik kapatılıp TWRP recovery ekranı gelecektir. Ekranda önce teamwin yazısı göreceksiniz bekleyin sonra aşağıdaki gibi Çince bir ekran göreceksiniz.

Sağdaki butona tıklayıp dil seçeneklerinden istediğiniz dili değiştirebiliyorsunuz. Türkçe mevcuttur.

Adım 5:

Sonrasında alttaki slideri sağa kaydırın ve ana menüye ulaşın.

Menüden Install butonunu seçin ve telefonunuza kopyaladığınız UPDATE-SuperSU-v2.82.zip dosyasını seçin ve çalıştırmak için slideri sağa çekin. Yükleme üşlemi bir süre devam edecektir, bekleyin. İşlemin sonunda Reboot seçeneği ile telefonu yeniden başlatın. Yeniden başlama normalden biraz fazla sürebilir. Açıldığında cihazınız root edilmiş olarak açılacaktır.

Açıldığında SuperSU uygulamasının yüklü olup olmadığını kontrol edin. Bazı nedenlerden dolayı SuperSU uygulaması yüklü değilse Play Store‘dan indirip yükleyin.

SuperSU
SuperSU
Developer: Codingcode
Price: Free

SuperSU uygulamasını çalıştırın.Bir güncelleme yapmak için sizden onay isteyebilir.

Root durumunu test etmek için ücretsiz yükleyebileceğiz Root Check uygulaması ile teyit edebilirsiniz. Uygulama hakkında detay bilgi için tıklayınız.

Root Check
Root Check
Developer: Maple Media
Price: Free